Oeuvre

Charlotte van Pallandt heeft een uitgebreid en divers oeuvre nagelaten. De inventarisatie daarvan is inmiddels zo goed als compleet. Een groot deel is vastgelegd in een digitale oeuvrecatalogus. De lijst met werken uit het boek Beelden en tekeningen van Lambert Tegenbosch en Marian Koekkoek (1994) vormde hiervoor de basis. 

Heeft u aanvullingen of andere informatie, neem dan contact op met de Stichting Charlotte van Pallandt Prijs.

Voor de uitvoering in brons van haar beelden werkte Charlotte van Pallandt samen met Bronsgieterij Binder uit Haarlem en drie gieters uit Brummen: Maarten Smit, Jan en Oscar Maaskant (De Olieslager) en Gerrit Veldhorst (Au Cire Perdue). Nog tijdens haar leven heeft Van Pallandts neef, Jan baron de Smeth, al haar werken geregistreerd en bepaald welke beelden een oplage van vier en welke een oplage van tien kregen. Deze berekeningen zijn in handen van de erfgenamen en het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis. Per bronzen werk is de seriegrootte bij benadering aangegeven. Heeft u hier vragen of opmerkingen over, neem dan contact op via info@charlottevanpallandtfoundation.com. 

Familieleden mochten als onderdeel van de erfenis in totaal drie exemplaren laten gieten die uitgesloten zouden worden van verkoop. Deze postume exemplaren kregen het stempel HC: ‘Hors Commerce’. Voor een Hors Commerce-beeld betaalde het familielid de gietkosten en eenzelfde bedrag aan de Stichting Charlotte van Pallandt Prijs.

Kaart

Klik op de legenda icoon voor locaties van werken van Charlotte van Pallandt in musea en in de openbare ruimte.